Framgångsfaktor – positiv och utmanande miljö

Skidvänner.

OS rullar på och efter två tävlingsdagar så ser det som att Charlotte verkar trivas rätt bra på prispallen eller hur? Vi klubben gläds givetvis åt hennes framgångar och vi vet vilken viktig förebild hon är, inte bara våra egna åkare, alla skidåkare som kämpar för att nå toppen. Charlotte är en verklig förebild i hur man systematiskt kan arbeta mot sina mål. Inte nog med att hon tränar hårt, hon har också skapat en miljö runtomkring sig som stöttar henne i det tuffa vardagsarbete som krävs för att bli så framgångsrik som hon är.

Piteå Elit är en utpräglad elitklubb. Vi har ingen barn- eller juniorverksamhet. Klubben har ett tak på det antal åkare som vi engagerar oss i och målen vi har som klubb är höga. Vi siktar mot medaljer på SM, VM och OS. Det är tuffa mål som inte bara ställer krav på åkarna, utan på hela föreningen från styrelse till vallare. Vi, utanför och i spåret, kan inte alltid styra över utfallet i resultatlistan, men vi kan alltid och strävar alltid, efter att prestera så gott vi kan för att vi som klubb ska nå våra mål.

För att vi ska lyckas i vår målsättning försöker vi att hitta samarbetspartners och sponsorer som kan hjälpa oss att nå våra mål. Vi vill omge oss med människor, företag och organisationer som delar vår värdegrund. Nyckelorden i vårt värdegrund är attityd, engagemang och kamratskap. Vi arbetar hårt, engagerar oss i det vi gör och betonar kamratskap och gemenskap som en kungsled att nå våra gemensamma mål. Vi missunnar ingen framgång utan gläds åt att se andra lyckas och stöttar varandra när det går tungt. Därför är det glädjande att vi under hösten som gått kan konstatera att vi fördjupat vårt samarbete med våra befintliga samarbetspartners, te x Smurfit Kappa, men också kunnat hälsa nya välkomna som Wibax.

På tal om samarbetspartners och samarbete. Tillsammans med Smurfit Kappa har vi haft tre skidskolekvällar. Magdalena Pajala har tillsammans med sin pappa Sven-Erik fördjupat skidåkningens väsen för intresserade medarbetar på Smurfit Kappa och bättre ambassadörer än Magdalena och Sven-Erik för skidåkning går knappt finna då glädjen för skidåkning finns inristat i deras DNA. Självklart har Lindbäcksstadion varit platsen för aktiviteterna.