Mia Eriksson avslutar sin skidkarriär

 Mia Eriksson avslutar sin skidkarriär 

Mia Eriksson har meddelat Piteå Elit att hon inte kommer fortsätta sin längdskidssatsning nästa säsong. Mia har tävlat för klubben i 10 år och är med det den åkare som varit längst i Piteå Elit av nuvarande åkare. 

Hon har en gedigen meritlista i bagaget med flertalet SM-medaljer och över 50 stycken världscupstarter varav 8 stycken med en topp 10 placeringar. De senaste säsongerna har Mia tampats med skadebekymmer. När hon gick in i denna vintersäsong hade hon varit borta från tävlingssammanhang i över 1,5 år. Trots det visade Mia att grundkapaciteten fanns kvar och hon fick avsluta sin tävlingskarriär med fina prestationer på VW-cup i Falun i år där hon placerade sig på en fin 14:e plats med hela Sverigeeliten på plats. 

Det har varit ett tufft beslut för mig, men någon gång tar sagan slut. Jag har haft 10 fina säsonger med Piteå Elit och jag kommer sakna åkarna och klubben. Samtidigt bor jag ju i Piteå, så det är inte omöjligt att kunna göra något gästspel i klubben framöver och träffa mina gamla lagkamrater på läger, säger Mia. 

Piteå Elits sportchef Joakim Abrahamsson vill inte bara lyfta fram Mias prestationer i skidspåren. 

Mia har en fantastisk karriär bakom sig med många fina prestationer, men utöver det så vill vi i klubben lyfta fram den ambassadör och mentor som Mia varit under dessa 10 år. När Mia lämnade beskedet till våra åkare, så blev det känslosamt. Flertalet av våra etablerade åkare beskrev hur viktig hon har varit för dem när de kom in som nya och unga till klubben. Hon har stöttat och gett goda råd längs vägen vilket har varit väldigt uppskattat. En god fingervisning att Mia inte bara var en grym skidåkare utan även är en grym person och lagkamrat. 

Huruvida Mia kommer finnas kvar i någon roll inom klubben är oklart i dagsläget. 

Vi hoppas givetvis att vi kan fortsätta se Mia i Piteå Elit sammanhang framöver, fast då i en annan roll än åkare, men det får framtiden utvisa. Nu önskar vi Mia lycka till med det hon tar för sig efter sin skidkarriär och tackar för 10 härliga år i klubben, avslutar Abrahamsson