Tack Martin

Martin avslutar sin elitsatsning.

Läs mer i följande pressrelease;

Piteå Elits herråkare Martin Bergström har bestämt sig för att avsluta sin elitsatsning. Den främsta anledningen till beslutet är att Martin har erbjudits ett mycket spännande och inspirerande jobb i Tromsö.

– Det här är ett beslut som växt fram den senaste tiden och jag känner att det nu är rätt tid att ta mig an nya utmaningar i livet”, säger Martin.

I höst planerar han även att genomföra sitt examensarbete och därmed slutföra sina studier i civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi.

– Det har varit en fantastisk tid som elitskidåkare där jag har haft förmånen att få möta människor som också blivit vänner för livet. Jag vill rikta ett stort tack till härliga lagkamrater, duktiga ledare och engagerade människor jag mött under åren, säger Martin.

Martin har i år tillhört Svenska skidförbundets träningsgrupp team Bauhaus och har under sin karriär hunnit med totalt 19 världscupstarter.

– Resultat som jag tänker lite extra på är 5:e platsen i Världscupsprinten i Falun 2019, medaljen på SM i Sundsvall samma år samt min 7:e och 10:e plats på U23 VM i sprint 2014 och 2015.”

Piteå Elit riktar ett stort tack till Martin för allt han bidragit med under sin tid i klubben och önskar honom lycka till framöver.

– Martin har under sina sejourer i Piteå Elit bidragit med ett stort engagemang och en härlig attityd. En fantastisk man mot man åkare som alltid tagit kloka beslut, både i och utanför spåret. Det är givetvis tråkigt att vi tappar Martin som åkare, men vi har full respekt för hans beslut och önskar honom stort lycka till framöver, säger sportchef Joakim Abrahamsson.

Martin har tidigare tävlat för Strömnäs GIF som ungdom och junior. Han har också tävlat för IFK Umeå och under några år i USA.